![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiS7SPqj7pqM40IgP8q2imw5ovGXm26qtKWUbZ8JwHNyAnZ5yt56a5ojUlxrAOc0kNiMmDJTVHYDuwSz0G01sCOq9uuAJ3kSgumzNjwUpLxE_8suedZK_y1vAM_KgXYvxCw2Xm5htKCZA/s1600/2014-03-30+14.53.05.jpg)
- 100g de pernil salat a tacos
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1/2 carbassó
- 1/2 pebrot vermell
- oli
- sal
- pebre
Per fer la beixamel: 2 cullerades de farina d'espelta, 1 cullerada de farina de blat de moro, 400ml de llet, nous moscada, formatge ratllat i mantega.
ELABORACIÓ:
S'agafa una paella i es posa a foc lent amb oli i s'hi tiren les verdures. Les verdures han d'estar tallades a trossos petits i fins i es van fregint començant per la ceba, el pebrot vermell, la pastanaga i el carbassó (es poden posar altres verdures, segons el gust de cada un). S'hi tira pebre i sal. Quan faltin 5 minuts s'hi tira el pernil. Paral·lelament es posen les làmines de lasanya en remull amb aigua calenta. Es deixa uns 8 minuts i es van traient i col·locant a una font per anar al forn. Es cobreix la font i s'hi posa la preparació de verdures i pernil pel cim, es torna a posar una altra capa de làmines i la preparació i la última capa de lasanya. Es deixa refredar i si no es vol menjar al moment, es posa al congelador o es comença a fer la beixamel. S'agafa una paella i s'hi posa una mica d'oli. Mentrestant, es posa llet freda en un plat fondo i s'hi tira la farina. Es remena fins que quedi desfeta. Es posa a la paella i es va remenant. Si queda massa espessa, s'hi tira més llet. Abans de treure del foc, s'hi tira nou moscada i es remena una mica més. Tot seguit, s'afegeix la beixamel pel cim de la lasanya i s'hi tira formatge ratllat i alguns talls de mantega. Es posa la plata al forn durant 20 minuts a 180º.
![]() |
Lasanya de verdures i pernil |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada