- 1 iogurt de llimona
- 4 ous
- 2 de iogurt de sucre
- 3 i mig de iogurt de farina (maizena i espelta)
- 3/4 de iogurt de ratafia
- 3/4 de iogurt d'oli girasol
- 1/2 taula de xocolata per fondre
- Ametlles
ELABORACIÓ:
S'agafa un bol i s'hi posa els rovells d'ou i les clares es munten a punt de neu en un pot de mesura. En el bol s'hi van afegint els altres ingredients tot remenant sempre del mateix costat. Primer s'hi posa el iogurt, després s'agafa l'envàs del iogurt i l'utilitzem de mesura pels altres ingredients. S'hi afegeix el sucre, la farina passada per un colador, l'oli i la ratafia (la quantitat depen del gust de cada un, però la propera vegada hi posaré 1 de iogurt de ratafia). S'hi acaba afegint les clares a punt de neu. Es va mesclant fins que a la massa surtin bombolletes. Es posa la massa a un motlle per anar al forn i es deixa coure uns 40 minuts a 180º. Sobretot, s'ha d'anar mirant si la massa està cuita amb un escuradents o alguna cosa per l'estil. Es treu del forn i es deixa refredar. Quan ja no estigui calenta, es fon la xocolata i es pinta pel cim la coca i s'hi tiren les ametlles per tal que s'enganxin.
Es pot deixar sense cap cobertura, s'hi pot posar algun tipus de grana abans d'anar al forn, es pot posar sucre glacé al cim o la cobertura de xocolata. Depenent del toc i gust que li vulguis donar.
![]() |
Coca de ratafia amb cobertura de xocolata |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada