INGREDIENTS:
- 3 làmines de pasta de full (millor del lidl)
- 1 làmina de pasta de full rodona
- sobrassada per untar
- pernil dolç
- formatge
- salsitxes de formatge tipus frankfurt
- Pernil salat
- Formatge brie
- Formatge per a gratinar
- 1 ou
- sèsam
ELABORACIÓ:
Com heu vista a la imatge, hi ha diferents tipus de pasta de full amb diferents formes. Anirem una per una, de la dreta a l'esquerra de la imatge:
1. PASTA DE FULL AMB PERNIL SALAT I FORMATGE BRIE
S'agafa una làmina quadrada i s'estén. Es fan talls verticals de dit i mig d'amplada aproximadament. Al principi de cada tall s'hi posa un tall de pernil salat i de formatge brie mirant que no sobresurti de la tira de pasta de full i s'enrotlla tota la tira. Es posa a la plata d'anar al forn i es prem una mica per tal que no s'alci tant al forn. S'una amb ou i es tira una mica de formatge per a gratinar pel cim. En surten unes 12, ara bé, jo la propera vegada partiré la làmina per la meitat per tal que me'n surtin el doble ja que aquestes eren una mica grosses pel meu gust.
2. ULLERES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE
S'agafa una làmina quadrada i s'estén. Es cobreix d'una cap de talls de pernil dolç i al cim una de formatge. Tota la massa ha de quedar coberta. Per donar-li la forma d'ullera, s'agafa un lateral horitzontal i es cargola fins la meitat de la làmina. Tot seguit, s'agafa l'altra costat i es cargola fins que s'ajunta amb l'altra. Després, es fan talls d'1cm aproximadament i veureu que queda la forma d'ullera. S'estén cada un a la plata per anar al forn i es prem una mica el cim per tal que no s'alci molt a l'hora d'anar al forn. També, s'unta amb l'ou per tal que quedi més daurat.
3. PASTA DE FULL DE SALSITXA DE FORMATGE
S'agafa una làmina quadrada i s'estén. Es fan talls verticals de dit i mig d'amplada aproximadament. Al principi s'hi posa un tall de salsitxa que no sobresurti de cada tira de pasta de full i s'enrotlla. Es posa a la plata per anar al forn i s'aixafa una mica per tal que no pugi del tot al forn. S'unta amb ou i s'hi tiren una mica de llavors de sèsam pel cim. La propera vegada també partiré la làmina per la meitat per tal que en surtin el doble i tingui més gust de l'ingredient de dins enlloc de pasta de full.
4. CROISSANT DE SOBRASSADA
S'agafa la làmina rodona de pasta de full i s'estén. Es fan 16 talls com s'hi talléssim un pastís rodo. A l'extrem més ample de cada tall s'hi posa una cullerada de postres de sobrassada aproximadament (recomano agafar sobrassada d'untar perquè és més fina per estendre). Tot seguit, s'enrotlla i veureu que queda la forma de croissant. Els extrems es tanca per tal que no surti la sobrassada i se li acaba de donar la forma. Es posa a la plata per anar al forn i s'unta amb ou.
Es deixen al forn uns 15 minuts i es va vigilant per tal que no quedin massa rosses. És una recepta fàcil de fer i on pots combinar-hi diferents ingredients.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada