- 160g de sucre
- 160g de farina (aquesta era d'espelta)
- 4 cullerades soperes d'oli
- 4 ous
- Pinya en almívar
- Sucre cremat (bossa flam royal)
- Una mica del suc de la pinya en almívar
ELABORACIÓ:
S'agafa un bol i s'hi tiren els rovells d'ou amb el sucre i es remena. Les clares d'ou es posen en un pot i es baten al punt de neu. En el bol s'hi afegeix la farina, les cullerades d'oli, una mica del suc de pinya i les clares. Es va remenant fins que quedi una massa espessa i surtin algunes butllofes. Paral·lelament s'agafa un motlle rodó per anar al forn i s'unta amb una mica de mantega i tot seguit, el sucre cremat fins i tot en els laterals. S'hi posen les rodanxes de pinya en almívar. En el meu hi van cabre 7 rodanxes i s'hi tira la massa anterior. Es posa el motlle al forn a 180º durant 30 minuts aproximadament. Per comprovar que estigui cuita, s'agafa un escuradents i es punxa la massa. Aquest no ha de contenir massa.
![]() |
Coca de pinya |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada