- 10 talls de bacallà al punt de sal (sirena)
- 2 cebes grosses
- 1/2 kg de tomàquet en conserva
- Un raig petit de conyac
- farina
- 1 ou
- 1 all
- oli
- vinagre
- sal
- pinyons
ELABORACIÓ:
Si el bacallà és congelat, es descongela i s'hi passa aigua (s'eixuga amb un paper). Quan estigui sec, s'enfarina i es posa a una cassola amb oli roent. Es fregeix i quan estigui ros es posa en una plata amb paper de mans a sota per tal que tregui l'oli. Mentrestant, es fa el sofregit. Es talla la ceba a daus petits i es posa en una paella amb oli. Es rosseja i tot seguit s'afegeix el tomàquet. Es va coent i remenant fins que el sofregit quedi un vermellós/taronjós. També, es fa una mica de maionesa per cobrir el cim del bacallà amb 1 ou, un all, força oli i un raig de vinagre. Quan tot està apunt per separat, s'agafa una plata per anar al forn i s'hi escampa el sofregit. Al cim s'hi posa el bacallà i al cim del bacallà una cullerada de maionesa sopera. S'hi afegeix una mica de pinyons a cada bacallà i es posa al forn a gratinar. En cas de fer el bacallà fa una estona, es posa la plata a escalfar de sota i tot seguit una estona al cim per gratinar i daurar els pinyons. Hi ha un tall per a cada persona i 2 per repartir que s'hi feu un bon entrant és més que suficient.
![]() |
Bacallà a la muselina |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada