dijous, 17 de maig del 2018

FIDEUÀ AMB CALAMARS

No acostumo a cuinar fideuas però crec que m'hi aficionaré perquè va sortir molt bo. Aquesta recepta és extreta del bloc juanideanasevilla i amb poc temps tens la fideuà a taula.

INGREDIENTS (4 persones):

- 120g de ceba
- 2 dents d'all
- 50ml d'oli d'oliva
- 400g d'anelles de calamars o pota
- 120ml de vi blanc
- 150g de tomàquet fregit
- pebre negre i blanc
- 1 fulla de llorer
- julivert
- 350g de fideuà
- 800ml de caldo de peix
- safrà o colorant
- 12-15 gambes/llagostins

ELABORACIÓ:

Es pica la ceba i els alls amb l'oli 2 segons/velocitat 5 i es sofregeix 8 minuts/varoma/velocitat cullera. S'afegeixen els calamars i es cou 10 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. S'incorpora el vi blanc i es cou 5 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera i sense el cubilet. S'hi posa el tomàquet fregit, la fulla de llorer i s'hi tira un polsim de pebre negre i blanc i julivert i es programa 10 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera. Tot seguit, s'incorporen els fideus i el safrà o colorant i es rosseja 2 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera. Per anar acabant, s'hi tira el caldo de peix i es cou 10 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera i sense cubilet. Quan faltin 2 minuts per acabar, s'incorporen les gambes/llagostins per tal que es coguin. Es posa en una plata i es deixa reposar 5 minuts. Es serveix el moment.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada