dimecres, 25 d’abril del 2018

PASTÍS DE FLOR AMB MASSA FILO

Un bon pastís per celebrar el dia de Sant Jordi!!! No costa gens de cuinar i és boníssim.

INGREDIENTS:

- 1 paquet de massa filo (10 làmines)
- 100g de mantega
- 4 ous
- 150g de sucre
- 300ml de llet
- 75ml de nata líquida
- 1 pal de canyella
- pell de mitja llimona
- pell de mitja taronja
- canyella en pols
- sucre glass

ELABORACIÓ:

S'engega el forn a 180º. Es desfà la mantega al microones durant 1 minut.
Es pinta el motlle (si és desmuntable s'ha de posar un paper per anar al forn per tal que no vessi). S'estén la làmina de pasta filo i es pinta amb mantega. Es dóna la forma de ventall i es col·loca el motlle començant pel centre donant forma d'espiral sobre si mateixa. S'enganxa una làmina amb l'altra donant forma d'espiral (així queda forma de rosa). Un cop s'hagi donat la forma de rosa/espiral amb les làmines, es tira canyella en pols pel cim i es posa el motlle al forn i es cou durant 20 minuts a 180º.
Es posa la llet, la nata, el pal de canyella, la pell de mitja llimona i de mitja taronja al vas i es cou 10 minuts/90º/velocitat 1. Es cola per treure el pal de canyella i les pells. Es reserva en un bol. Sense rentar el vas, s'hi posen els ous i el sucre i es programa 2 minuts/velocitat 4 i mentrestant, es va tirant la llet infusionada pel bocal. Quan hagin passat els 20 minuts de forn, es treu el motlle i s'hi tira la preparació del vas. Es torna a col·locar el motlle al forn durant 20 minuts a 180º.
Es deixa refredar i s'hi posa caneylla en pols i sucre glass segons el gust de cada un pel cim.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada