dijous, 9 d’abril del 2015

SALSA DE CALÇOTS

INGREDIENTS:

- 8 tomàquets bombeta
- 2 cebes mitjanes
- 1 cabessa i mitja d'alls
- 800g d'oli d'oliva
- 5 nyores
- 300g d'ametlla torrada pelada
- 2 alls crus
- 1 cullerada i mitja de pebre vermell
- 40g de vinagre
- un polssím de sal

ELABORACIÓ:

Es precalenta el forn a 200º. S'agafa la safata per anar al forn i s'hi posen els tomàquets, la ceba i la cabessa i mitja d'alls. Es deixa fornejar durant uns 40 minuts. Quan passi el temps es deixa refredar en un bol. Mentrestant, s'escalden les nyores en una olleta i posant una tapa/pot al cim per tal que les nyores estiguin submergides en l'aigua. Es deixa uns 15 minuts escaldant amb l'aigua bullint i després es treu la carn de la nyora amb un ganivet i es guarda en un plat. Tot seguit, es treu la pela dels tomàquets, la ceba  i els alls. Després, es posa l'ametlla al vas i es programa 20 segons/velocitat 6. S'hi afegeix la pell de les nyores, els tomàquets, la ceba i els alls, també els crus i es programa 15 segons/velocitat progressiva 5-10. S'afegeix el pebre vermell, la sal i el vinagre. Amb el cubilet posat, es programa velocitat 5 i es va tirant l'oli a poc a poc sobre la tapa per emulsionar. Es para la thermomix quan s'acabi l'oli.

Aquesta recepta la vaig utilitzar per una calçotada amb 13 adults i encara en va sobrar.

Salsa de calçots



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada