dimarts, 13 de setembre del 2016

PASTÍS DE CREMA CATALANA

Aquest pastís és boníssim!!! I perfecte per les postres del dinar de la diada 11S. 
La crema catalana sempre l'havia fet amb terrina i mai com a pastís, per això us el recomano!! 

INGREDIENTS:

- 200g de galeta Maria
- 80g de mantega
- 350ml de llet
- 1 pal de canyella
- la pela d'una llimona
- la pela d'una taronja (es guarda la taronja)
- 400ml de nata
- 6 rovells d'ou
- 5 fulles de gelatina
- 150g de sucre
- 40g de maicena
- un pessic de salt
- sucre moreno

ELABORACIÓ:

Es posen les galetes al vas i es tritura 10 segons/velocitat 7. S'hi posa la mantega i es barreja 5 segons/velocitat 7. S'estén la massa de la galeta en un motlle i es posa a la nevera. 
Es renta una mica el vas i s'hi posa la llet, el pal de canyella, la pell de la llimona i la taronja i s'infusiona 3 minuts/100/velocitat 1. Es reserva en un bol traient el pal de canyella i la pell de la taronja i la llimona.
Es posa la taronja al vas i es tritura 30 segons/velocitat 5-10. Es passa per un colador i s'afegeix a la llet. 
S'agafa aigua freda i s'hi posa la gelatina durant uns minuts per tal que es deshidrati. 
Es posa la papallona al vas i afegim la nata, els rovells d'ou, el sucre, la maicena, la sal, la llet reservada i la gelatina deshidratada i es programa 10 segons/velocitat 4 i tot seguit 8 minuts/100º/velocitat 2. S'aboca la mescla al cim de la base de les galetes i es deixa quallar un mínim de 6h a la nevera (millor preparar-la el dia abans). 
Es posa sucre moreno pel cim i es crema. 

Pastís de crema catalana per una bona diada




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada