diumenge, 4 de setembre del 2016

RISOTTO D'ESPÀRRECS VERDS

Els risottos m'encanten com queden amb la thermomix i aquest n'és un bon exemple. L'espàrrec verd li dóna un gust molt bo. Es pot menjar com a plat únic, com en el meu cas, o acompanyat d'alguna carn.

INGREDIENTS (5 persones):

- 400g d'espàrrecs verds
- 30g de ceba
- 40ml d'oli d'oliva
- 450g d'arròs
- 50ml de vi blanc
- 800ml d'aigua
- 1 pastilla de caldo de verdures
- 100ml de llet
- 30g de mantega
- 50g de formatge parmesà

ELABORACIÓ:

Es tallen les puntes dels espàrrecs verds i es reserven.
Es posa la ceba a quarts al vas amb la resta de l'espàrrec (menys el tros del final que es llença) i es programa 4 segons/velocitat 4. S'afegeix l'oli i es sofregeix 3 minuts/100º/gir esquerra/velocitat 1.
S'afegeix les puntes dels espàrrecs, el vi i l'arròs i es programa 3 minuts/100º/gir esquerra/velocitat 1 i sense posar el cubilet.
Es tira l'aigua i la pastilla de caldo de verdures i es programa 15 minuts/100º/gir esquerra/velocitat 1. Quan hagin passat 10 minuts s'afegeix la llet.
Es col·loca l'arròs en una font i s'hi tira a trossos la mantega més el parmesà i es barreja amb l'espàtula fins que s'uneixi. Es serveix al moment.

Risotto d'espàrrecs verds


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada