dimarts, 2 de maig del 2017

RISOTTO DE MADUIXES

Aquesta recepta em va sorpendre quan la vaig veure, però també vaig pensar que algun dia la cuinaria i ha arribat el moment. Es nota la maduixa i hi dóna un gust diferent. És un plat fresc i sa, tot i que no és el millor risotto que he menjat. Segurament, per la falta de costum de barrejar fruita a primers plats. Això sí, el risotto surt bé i és ràpid de cuinar.

INGREDIENTS (4 persones):

- 160g de ceba
- 40g de pastanaga
- 50ml d'oli d'oliva
- sal i pebre
- 320g d'arròs rodó
- 450g de maduixa
- 100ml de vi blanc
- 900ml de caldo de verdures
- 50g de mantega
- 40g de formatge parmesà

ELABORACIÓ:

Es posa a trossos la ceba i la pastanaga amb l'oli d'oliva, la sal i el pebre i es tritura 4 segons/velocitat 5. Es baixen els ingredients de la paret amb l'espàtula i es sofregeix 5 minuts/temperatura 100/velocitat 1. Mentrestant, es posa el caldo de verdures en una olla i es calenta fins que bulli. 
S'afegeix l'arròs al vas i es programa 3 minuts/100º/gir esquerra/velocitat 1. S'afegeixen 180g de maduixa en quarts amb el vi blanc i es programa 2 minuts/100º/gir esquerra/velocitat 1. S'incorpora el caldo de verdures al vas i es cou l'arròs programant 13 minuts/100º/gir esquerra/velocitat 1
Es posa la preparació a una plata i s'afegeixen trossets de mantega amb el formatge parmesà i la resta de maduixes. Es remena fins que agafi la consistència de risotto. 


Risotto de maduixes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada