Aquest dissabte per dinar hem menjat turbot. A la peixateria estava bé de preu i la mida era perfecte. Li vaig dir que em traïes els budells, el cap i em fes dos talls per tal que es cuinés millor. No n'havia cuinat mai així que vaig mirar per internet què trobava. Aquí us deixo com el vaig cuinar, sobretot no us passeu en cuinar el turbot.
INGREDIENTS:
- 2 turbots mitjans
- sal madon
- 5 dents d'all
- pebre negre
- oli d'oliva
- vinagre de modena
- julivert
ELABORACIÓ:
Es neteja el turbot amb una mica d'aigua i s'eixuga amb paper de cuina. Es posa una planxa al foc amb oli d'oliva i es posa sal i pebre el turbot. Quan la planxa està ben calenta, es posa el turbot per la part blanca i al cap de 4 minuts es gira. Es peix ha de quedar daurat per fora.
Mentrestant, es tallen a làmines els alls i es posa en una plata amb oli d'oliva calent (unes 8 cullerades). Es vigila que els alls no quedin cremats perquè sinó amarguen. Es retira la paella del foc i es posa un raig de vinagre de modena i es remena amb una espàtula.
Es posen els turbots al plat amb el regregit pel cim i un una mica de julivert.
Jo ho vaig acompanyar amb patata i ceba cuinat al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada