dimarts, 24 d’octubre del 2017

CHEESCAKE DE BAILEYS AMB XOCOLATA

Un pastís per cuinar en un dinar familiar en què vols portar alguna cosa diferent. No té molt gust de baileys i si t'agrada aquest alcohol segur que també t'encanten aquestes postres. Fer talls petits perquè emplena de seguida, així es pot repetir.

INGREDIENTS:

Per la base de galetes:
- 160g de galetes digestive
- 80g de mantega a temperatura ambient
- 3 cullerades sucre morè

Per la cobertura de xocolata:
- 140ml de nata líquida per muntar (35% mg)
- 170g xocolata negre
- 40g mantega a temperatura ambient
- 60ml de baileys

Pel cheescake de baileys:
- 800g de formatge philadelphia
- 4 ous grans
- 160g de sucre
- 50g de farina reposteria
- 60ml nata líquida per muntar
- 80ml de baileys

ELABORACIÓ:

Es comença per la cobertura de xocolata. Es posa la nata al vas i es calenta 4 minuts/90º/velocitat 1. S'afegeix la xocolata a trossos i la mantega i es programa 2 minuts/37º/velocitat 3. S'incorpora el baileys i es mescla durant 30 segons/velocitat 3. Es posa la massa de xocolata en un bol i es deixa refredar.

Sense rentar el vas, es fa la base de galetes. Abans es precalenta el forn a 180º. Es posen les galetes al vas i es trituren 10 segons/velocitat 5-7-10 i es baixa la resta d'ingredients de la paret del vas amb l'espàtula. S'incorpora a mantega a trossos i el sucre morè i es programa 3 minuts/50º/velocitat 3. Es col·loca la massa de galetes en un motlle rodó prèviament untat amb mantega i/o amb paper del forn a sota. La massa ha de quedar ben plana. Es reserva a la nevera.

Es renta el vas i es procedeix amb el cheescake. Es posen tots els ingredients per fer el cheescake al vas i es programa 1 minut/velocitat 5. Es posa aquesta massa al cim de la base de galetes i es col·loca el motlle al forn durant 30 minuts a 180º i tot seguit, durant 45 minuts més a 120º. Aneu mirant si es cou la massa amb un escuradent. En cas que quedi bastant daurat de dalt, es posa un tros de paper de plata al cim. Es deixa reposar a temperatura ambient un cop estigui cuit. Es guarda a la nevera durant 2h aproximadament i tot seguit, es posa la massa de xocolata al cim. S'estén amb l'espàtula per tal que quedi pla. Es posa a la nevera i 1h com a mínim abans de servir es desemmotlla. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada