dilluns, 25 de setembre del 2017

MACARRONS AMB SALSA BOLONYESA

Aquests tipus de plats em fan pensar en menjars típics de quan era petita. També, van molt bé per fer tapers amb les sobres. Amb una mitja horeta tens el dinar apunt i acompanyat d'una bona amanida és ideal per qualsevol dia de la setmana.

INGREDIENTS (4-5 persones):

- 1 ceba gran
- 2 pastanagues
- 2 dents d'all
- 50ml d'oli d'oliva
- 300g de carn picada barrejada
- sal, oregan, pebre negre i blanc
- 250g de tomàquet fregit
- polsim de sucre
- 350g de macarrons
- 150g de formatge emmental o de gratina de 4 formatges

ELABORACIÓ:

Per anar més ràpids, la pasta es cou en una olla al foc durant 10 minuts aproximadament. Mentrestant, es prepara la sala bolonyesa.
Es posa la ceba tallada a quarts amb l'all i l'oli i es trosseja 3 segons/velocitat 5. Es sofregeix 7 minuts/varoma/velocitat 1. S'afegeix la carn picada amb la sal, oregan, pebre negre i blanc i es programa 5 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera. S'afegeix el tomàquet fregit i un polsim de sucre i es programa 5 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera.
Quan la pasta estigui cuita, s'escorre i es posa en una plata per anar al forn. Es tira la salsa bolonyesa pel cim i es barreja bé amb la pasta. Es posa el formatge pel cim i es gratina 5-10 minuts amb el forn precalentat a 200º. Es serveix en el mateix moment.



Macarrons amb salsa bolonyesa gratinats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada