dimarts, 2 de gener del 2018

SOPA D'ARRÒS AMB CLOÏSSES I GAMBES

La setmana passada vaig agafar un refredat considerable que em va portar a menjar i beure cremes, sopa de galets, sucs de taronja natural, etc. Per variar, vaig fer aquesta sopa d'arròs i us la recomano perquè és molt fàcil de cuinar, suau, calenta i pot servir com a plat únic.

INGREDIENTS (4 persones):

- 500g de cloïsses
- 100g de ceba tendre o ceba
- 1 porro (petit)
- 170g de pastanaga
- 50ml d'oli d'oliva
- 120g d'arròs de gra rodó
- 1/2 culleradeta de safrà
- 1500ml de caldo o fumet de peix
- 200g de gambes pelades (poden ser congelades)

ELABORACIÓ:

Es descongelen les gambes unes hores abans i es posen en remull les cloïsses en un bol amb aigua i un polsim de sal durant 30 minuts.
Tot seguit, en el vas es posa la ceba, el porro, la pastanaga i l'oli i es trosseja 4 segons/velocitat 5. Es baixen els ingredients de la paret amb l'espàtula i es programa 8 minuts/varoma/velocitat 1. Mentrestant, es passen per aigua les cloïsses i es col·loquen el recipient varoma amb la tapa. S'afegeix l'arròs al vas i es cou durant 1 minut/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. S'incorpora el safrà i el caldo de peix, es posa el recipient varoma amb les cloïsses al cim del vas i es programa 14 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. Un cop finalitzat aquest temps, les cloïsses hauran quedat obertes i ja es poden afegir al vas amb les gambes descongelades. Es torna a programar 3 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. Es comprova el punt de sal i es posa en una plata per tal que acabi de coure l'arròs i es serveix al cap de dos minuts.


Sopa d'arròs amb cloïsses i gambes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada