![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibQyEspW3jraVwvwWYcABkGt3e5xfqrYIFzEgg_5ZhQ00dQztiQ9blEVStFTcFnk8uaEFa02Q9Bhl741nq2K33KvDr0iWVjFFgH0fjksgm4_PSdw_2yVOb0kahqq7j7Mwn4ejZK25SzA/s200/thermomix.jpg)
- 250g de sucre
- la pell d'una llimona
- 300g d'ametlla crua i sense pell
- 50g de patata cuita i freda
- 1 clara d'ou
- 40g de coco ratllat
- cafè soluble
- 100g de pinyons
- 100g de granet d'ametlla
- 1 iema d'ou
ELABORACIÓ:
Es posa en el vas el sucre i es programa 20 segons/velocitat 5-10. S'afegeix la pell de la llimona i es programa 20 segons/velocitat 5-10. S'incorporen les ametlles i es programa 10 segons/velocitat 6. Després de coure la patata i deixar-la refredar, es posa al vas amb la clara d'ou i es programa 6 segons/velocitat 6. Es retira la massa del vas i es posa a una bossa de plàstic i es deixa refredar a la nevera un mínim de 12 hores. Quan hagi passat aquest temps, es poden començar a fer els panellets de diferents maneres. Jo n'he fet de quatre tipus:
- Coco: Posar 120g de massa al vas i s'afegeix 20g de coco i es programa 5 segons/velocitat 8, es fan els conos i es rebossen amb el coco restant.
- Cafè: Es dissol 1 cullerada de cafè soluble amb 1 cullerada d'aigua. Afegir el vas amb 100g de la massa i programar 5 segons/velocitat 8, fer rectangles amb una ratlla al mig per imitar el gra de cafè (els de cafè no em van sortir bé perquè no hi vaig posar cafè soluble, per tant no tenien gust a cafè, si ho feu com us he indicat us sortirà bé i veureu que quedaran més foscs)
- Pinyons: S'agafa 150g de la massa i es fan boletes. S'arrebossen de pinyons.
- Ametlles: Amb la massa restant, es fan boletes i s'arrebossen del granet d'ametlla.
Es van posant a la safata del forn i es pinten amb la iema d'ou pel cim. Es couen a 180º durant 10 minuts aproximadament. El forn ha d'estar encès abans.
![]() |
Panellets de coco, cafè, pinyons i ametlla |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada