dimarts, 16 de febrer del 2016

PIZZA D'ESPELTA DE PINYA, PERNIL DOLÇ I BAICON

No és la primera vegada que faig la massa de pizza amb la thermomix, però avui he decidit penjar-la al bloc. És extreta del llibre cuina fàcil amb la thermomix però jo faig servir farina d'espelta  de fleca enlloc de farina de força i puc dir que també surt boníssima.

INGREDIENTS:

Massa:
- 30g d'oli d'oliva i una mica més per untar el bol
- 220g d'aigua a temperatura ambient
- 20g de llevat premsat fresc
- 400g de farina d'espelta de fleca
- 1 culleradeta de sal
- 1 petita culleradeta de sucre

Cobertura pizza:
- 1 pot de tomàquet solis petit
- 3 talls de pernil dolç
- 3/4 de paquet de baicon
- 3 talls de pinya de pot
- 3 talls de formatge
- formatge mozzarela de bossa


ELABORACIÓ:

S'unta el bol amb una mica d'oli.
Es posa l'aigua, el sucre i el llevat premsat i es mescla 20 segons/velocitat 2.
S'afegeix la farina, l'oli i la sal i es programa 2 minuts/velocitat espiga. Es posa la massa al bol i se li dóna la forma de bola. Es tapa amb film transparent.
Es deixa reposar la massa una hora fins que dobli el seu volum.
Quan la massa hagi pujat, la dividim en 3 parts tot fent una bola (surt una pizza una mica més gran que una estàndard). Es pot congelar la massa pel dia que et vingui de gust fer una pizza.

Per fer la pizza de pinya, pernil dolç i baicon, s'unta amb el tomàquet solís tot el cim de la massa. Es talla el pernil dolç, el formatge i la pinya i es van posant pel cim de la massa. Es tiren les tires de baicon pel cim i per últim, el formatge mozzarela segons el gust. Es posa al forn durant 20 minuts aproximadament a 200º.

Pizza de pinya, pernil dolç i baicon



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada