dimecres, 12 d’octubre del 2016

GALTES AL VI NEGRE AMB PERA I PINYA

Avui en ser festiu (si fos de mi aquest dia aniria a treballar), he aprofitat per anar a mercat i comprar ingredients per cuinar plats diferents. Un dels plats és aquest que us presento. Ens agraden molt les galtes i acompanyada amb pera i pinya hi dóna un gust especial. 

INGREDIENTS (3-4 persones):
- 1kg de galta desossada
- 3 cebes
- 1 ampolla de vi negre "fluix"
- 2 peres
- 1/2 pinya
- oli d'oliva per fregir
- 100ml més d'oli d'oliva
- 1 branquillo de farigola
- sal i pebre

ELABORACIÓ:

Es posa sal i pebre a les galtes i es fregeixen amb oli en una paella per rossejar-les. Es reserva. 
Es tallen les cebes a quarts al vas i es tritura 15 segons/velocitat 5. S'incorpora una mica de sal i 50 ml d'oli i es programa 24 minuts/90º/velocitat cullera. La ceba ha de quedar rossejada. 
S'afegeix les peles (es treu la pela, el cor i es tallen a daus petits), les galtes, el vi negre i la branca de farigola, es programa 40 minuts/90º/gir esquerra/velocitat cullera. No es posa el cubilet per deixar evaporar l'alcohol. 
Tot seguit, es treuen les galtes i es tritura la salsa que s'ha deixat (en cas que hi hagi molt de suc es pot treure una mica). Es programa 30 segons/velocitat 6. Es trosseja la pinya i es fregeix uns minuts amb oli en una paella. 
Es serveix uns quants talls de galta amb la salsa pel cim i la pinya d'acompanyament. 

Galtes al vi negre amb pera i pinya


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada