INGREDIENTS (4-5 persones):
Per la capa de carn picada:
- 80g de pebrot verd italià
- 1 dent d'all gran
- 50ml d'oli d'oliva
- 600g de carn de picada barrejada
- 350ml de tomàquet fregit triturat
- sal, pebre negre i blanc
Per la capa de patata:
- 400ml d'aigua
- una culleradeta de sal
- 880g de patata
- 30ml d'oli d'oliva
- 30g de mantega
- pebre, nou moscada
- formatge ratllat parmesà
ELABORACIÓ:
Jo vaig començar per la capa de carn picada. Es posa la ceba a quarts al vas amb el pebrot tallat a trossos i la dent d'all i es programa 2 segons/velocitat 5. Es baixen els ingredients de la paret del vas, s'afegeix l'oli i es cou 10 minuts/varoma/velocitat 1. Tot seguit, s'afegeix la carn picada amb un polsim de sal, pebre negre i verd i es remena amb tots els altres ingredients del vas. Es sofregeix 5 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. S'hi tira el tomàquet fregit, un polsim és de sal i pebre negre i blanc es programa 12 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. Es treu el cubilet i es col·loca el cistell al cim del vas per tal d'espessir bé la salsa. Es posa la capa de carn picada en un bol.
Per la capa de patata, rentant pel cim el vas, es col·loca la papallona en el vas amb l'aigua, sal i la patata pelada i tallada a daus. Es programa 20 minuts/100º/velocitat 1. S'afegeix l'oli d'oliva, mantega, pebre i nou moscada i es tritura 30 segons/velocitat 3.
S'unta amb oli un motlle i es posa una capa de patata i una de carn picada. En el meu hi va cabre 3 capes de patata i dos de carn picada. S'acaba amb el puré de patata. Es posa formatge ratllat parmesà pel cim i s'introdueix el forn prèviament precalentat a 210º. Es rosseja uns 20 minuts a aquesta temperatura. Es deixa reposar uns minuts i es desemmotlla.
![]() |
Pastís de patata i carn picada |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada