dijous, 27 de desembre del 2018

PASTÍS DE BROWNIE I FLAM

Aquest pastís fa uns quants mesos que el vaig fer per celebrar un aniversari. Queda molt ben presentat i a més, és molt bo. Sembla un pastís de fleca.

INGREDIENTS:

Pel brownie:

- 180g de mantega
- 180g de xocolata fondant
- 3 ous L
- 250g de sucre
- 1 culleradeta de vainilla líquida
- 110g de farina
- 1 culleradeta de sal
- 150g de nous torrades

Pel flam:

- 250ml de llet
- 250ml de nata
- 100g de formatge d'untar o burgos
- 80g de sucre
- 1 culleradeta de vainilla
- 1 sobre de cuajada

ELABORACIÓ:

Es comença pel brownie.

Es precalenta el forn a 180º. Es fon la mantega amb la xocolata fondant trossejada durant 5 minuts/60º/velocitat 2 i es reserva. Sense rentar el vas, es col·loca la papallona, els ous, el sucre i la vainilla i es programa 3 minuts/37º/velocitat 3 i 3 minuts més sense temperatura a la mateixa velocitat. S'afegeix la xocolata fosa i mesclar 10 segons/velocitat 2. S'afegeix la farina i la sal i es mescla 5 segons/velocitat 2. Es posen les nous partides per la meitat i es programa 5 segons/velocitat 2. Es posa la mescla en un motller rectangular d'uns 20-23cm  engrassat i enfarinat prèviament i es posa al forn durant 30-40 minuts segons el forn. Es deixa reposar a  fora el forn. En compte que no quedi cremat a dins del forn (val més una mica menys que més).
Es renta el vas i es pot començar pel flam.
Es posen tots els ingredients al vas i es programa 9 minuts/100º/velocitat 4. Un cop el brownie estigui una mica quallat, es tira la mescla del flam pel cim i es posa a la nevera unes hores. Es serveix posant canyella o xocolata en pols pel cim.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada