dijous, 19 de març del 2015

COULANT DE XOCOLATA AMB GELAT DE PLÀTAN

INGREDIENTS COULANT (11 unitats):

- 170g de xocolata fondant

- 170g de mantega
- 3 ous
- 3 rovells d'ou
- 70g de sucre
- 50g de farina Schär

INGREDIENTS GELAT DE PLÀTAN:

- 9 plàtans madurs
- sucre

ELABORACIÓ COULANT:

Es posa al vas la xocolata en trossos i es tritura durant 20 segons/velocitat progressiva 5-10. S'incorpora la mantega i es programa 3 minuts/80º/velocitat 2. S'afegeix els ous, els rovells d'ou i el sucre i es programa 15 segons/velocitat 3. S'afegeix la farina i es programa 15 segons/velocitat 3. Es col·loca la mescla en motlles individuals prèviament untats amb una mica de mantega per tal que després surti millor. La quantitat depèn de cada gust però mínim la meitat de ple.
Jo els vaig fer a les 5 de la tarda i els vaig posar a la nevera pel vespre, sinó es deixen refredar i es congelen per quan ens els volem menjar. Abans de servir, es posen al forn a 240º durant 5 minuts (abans de treure'l es mira si la part del cim està cuita i si és així es pot treure.

ELABORACIÓ GELAT DE PLÀTAN:

Es pelen els plàtans (han de ser bastant madurs) i s'embolica cada un amb film transparent. Es posen al congelador com a mínim 6h abans de servir. Jo els vaig posar a la nit del dia abans. A l'hora de fer el gelat, es treuen els plàtans del congelador i es treu el film. Es parteixen per la meitat amb les mans i es posen al vas. Es programa 2 minuts/velocitat 5. Veureu que la thermomix es mou una mica, no passa res. Amb aquests dos minuts t'ajudes de l'espàtula per anar unint la massa i que tota quedi en textura de gelat.


Coulant de xocolata amb gelat de plàtan



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada