dijous, 26 de març del 2015

PILOTILLES AMB SALSA DE TOMÀQUET

INGREDIENTS (per 4-5 persones):

Per les pilotilles:
- 1/2kg de carn picada barrejada
- 2 dents d'all
- 1/2 ceba
- 50g de llet
- 2 ous
- Julivert (de pot)
- Pa torrat
- Sal, pebre i una mica de nou moscada

Per la salsa:
- 1 ceba gran
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 1 dent d'all
- Tomàquet triturat (pot de 300g aproximadament)
- 70g de vi blanc
- 200g d'aigua
- Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Es posa la carn picada en un bol i en el vas s'hi posa les dents d'all tallats a la meitat, la ceba tallada a quarts i es ralla durant 10 segons en velocitat progressiva 5-8. Es miri que tot queda tallat i es bolca amb la carn picada conjuntament amb el julivert i una mica de sal. Sense rentar el vas, s'hi col·loca els ous, la llet, sal, pebre i una mica de nou moscada i es programa 10 segons/velocitat 8. S'afegeix la mescla al bol amb una mica més de pebre i el pa torrat segons el que creiem fins que agafi. Es deixa reposar una estona i mentrestant es prepara la salsa en el vas. S'afegeix la ceba tallada a quarts, l'all per la meitat, el pebrot vermell i verd a trossos i es tritura a 4-6 segons/velocitat 4. S'hi afegeix l'oli i es programa 10 minuts/Varoma/velocitat 1 sense posar el cubilet. Mentrestant, anem fent les formes de pilotilla amb la massa i es van col·locant a les safates varoma (prèviament untades amb una mica d'oli). Quan acabi la cocció del vas, s'afegeix l'aigua, el vi, sal i pebre i es baixa amb l'espàtula els ingredients de la paret i es col·loca al cim la safates varoma amb les pilotilles a dins i es posa la tapa del varoma. Es programa 30 minuts/varoma/gir a l'esquerra/velocitat cullera. Quan estigui es deixa refredar una estona i ja es pot posar en un plat, tàper amb una mica de salsa de tomàquet.

Pilotilles amb salsa de tomàquet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada