- 1 pollastre amb 8 trossos + 1 cuixa tallada en dos
- 1 sèpia neta
- 12 gambes
- 1 cabeça d'alls
- 500g de tomàquet triturat
- 1 ceba
- 10 ametlles torrades
- Un raig de conyac
- Un raig de vi blanc
- Sal
- Pebre
- Oli
ELABORACIÓ:
Es passa una mica d'aigua el pollastre i es posa oli a la paella amb la major part dels alls de la cabeça. Es van girant tots els trossos i s'hi posa sal a tots dos costats. Es deixa a la cassola fins que quedi ben daurat. Paral·lelament, es neteja la sèpia (es treu l'ull i el tros nerviós de la sèpia). Es talla a trossos i es posa en una paella per tal que tregui tota l'aigua. Després es treu l'aigua i s'unta una mica amb oli i una mica de vi blanc. Tot seguit es reserva. Quan el pollastre estigui ros, es posa en una plata i es comença a fer el sofregit. A la mateixa cassola que el pollastre, es conserva l'oli del rostit i s'hi afegeix la ceba ratllada amb una mica de sal. Quan estigui una mica daurada s'hi afegeix el tomàquet triturat amb una mica de sal i es deixa una estona a foc lent. Tot seguit, s'hi tornen a posar els trossos de pollastre i s'hi tira una mica d'aigua (ha de cobrir pràcticament els trossos de pollastre) per tal que es vagi coent durant 1h aproximadament. En una paella, s'hi posa oli i s'hi posen les gambes fins que quedin daurades amb una mica de sal i pebre pels dos costats. Quan hagi reduït una mica l'aigua, s'hi tira la picada (les ametlles, el suc de les games que hagi deixat anar, un all, una torrada petita), les gambes i un raig de conyac. Es deixa coure una mica més i es serveix.
![]() |
Pollastre amb gambes i sèpia |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada