diumenge, 8 de maig del 2016

ARRÒS CALDÓS AMB MUSCLOS

Remenant unes revistes de la thermomix, vaig trobar aquesta recepta tant senzilla i ràpida alhora. Són aquells plats que pel dia a dia són un moment per cuinar r i es pot congelar en tuppers per si s'ha de menjar a la feina. A més, els arrosos amb la thermomix sempre queden bé.

INGREDIENTS:

- 2 grans d'all
- julivert fresc
- polsim de cayena en pols (poquet en el meu cas)
- 100g de ceba
- 50g de pebrot verd
- 50g d'oli d'oliva
- 1 bossa de musclos nets
- polsim de pimentó vermell dolç
- 50g de tomàquet fregit (solis)
- polsim de safrà
- 50g de vi blanc
- 1l de caldo de peix
- 300g d'arròs

ELABORACIÓ:

Es posa al vas els alls, les fulles de julivert, la ceba i el pebrot i es programa 6 segons/velocitat 4. Es fan baixar els ingredients amb l'espàtula i s'afegeix el polsim de cayina en pols. Es passen per aigua els musclos per netejar-los una mica més i si n'hi ha algun d'obert es llença i s'incorporen al recipient varoma.
S'afegeix oli al vas i es posa el cim el varoma amb els musclos i es programa 15 minuts/varoma/velocitat 1. Es reserva el recipient varoma i mentrestant s'afegeix al vas el pimentó vermell, el safrà, el tomàquet fregit i el vi blanc i es programa 5 minuts/varoma/velocitat 1.
S'incorpora el caldo de peix i s'escalfa 10 minuts/100º/velocitat 1 i paral·lelament es treu la closca dels musclos i es reserven en un plat.
S'afegeix l'arròs pel bocal i es programa 13 minuts/100º/gir esquerra/velocitat cullera. Quan faltin uns 2 minuts es tiren els musclos pel bocal. Es serveix en una plata i es deixa reposar uns minuts.


Arròs caldós amb musclos






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada