diumenge, 15 de maig del 2016

ESTOFAT DE VEDELLA I PORC

Aquesta passada setmana de pluja venia de gust menjar plats calents i tradicionals. La meva mare feia un estofat boníssim i aquest si sembla bastant! A més és ràpid de cuinar i si has de fer tappers és una bona solució.

INGREDIENTS (3 plats):

- 1 ceba gran
- 2 grans d'all
- 40g de pebrot italià
- 30g d'oli d'oliva
- 200g de tomàquet triturat
- 70g de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- polsim d'herbes provençals
- polsim de cúrcuma
- 300g de carn magre de vedella tallada a daus
- 300g de carn de porc tallada a daus
- 250g d'aigua
- sal i pebre
- 700g de patata

ELABORACIÓ:

Es posa la ceba tallada a quarts, els alls i el pebrot i es tritura 4 segons/velocitat 5. S'afegeix l'oli i es programa 7 minuts/varoma/velocitat 1 i sense posar cubilet. Mentrestant, es pelen i es tallen les patates a daus i es van posant al recipient varoma.
S'afegeix la carn al vas i es programa 5 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera. S'incorpora el tomàquet triturat, el vi, el llorer i les herbes provençals i es programa 3 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera i sense cubilet per tal que el vi evapori.
S'incorpora l'aigua amb la sal i el pebre i es programa 25 minuts/varoma/gir esquerra/velocitat cullera amb el recipient varoma al cim del vas. Si passat el temps les patates no estan prou cuites, es programa uns minuts més.
Es posen les patates en un plat i s'afegeix la salsa amb la carn segons el gust.

Estofat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada