dissabte, 7 de maig del 2016

COCA DE RECAPTE DE VERDURES AMB TONYINA

Per canviar una mica el menú d'un divendres el vespre, us recomano aquesta coca de recapte. La base és bona i no requereix llevar, per tant és ràpida de cuinar. Les verdures sempre queden bé i se'n poden afegir de més o de menys, això sí amb alguna cosa que li doni contrast. Aquest cas vaig escollir la tonyina però la propera vegada la faré amb anxoves. 

INGREDIENTS:

Per les verdures:
- 200g de carbassó
- 100g de pebrot vermell
- 100g de pebrot verd
- 100g de ceba
- 50g d'oli d'oliva
- un polssim de sal
- una llauna de tonyina

Per la base:
- 50g de greix de porc
- 100g d'aigua
- 50g d'oli d'oliva
- 25g de llevat fresc
- 300g de farina de força
- 2 culleradetes de sal
- 1 culleradeta de sucre

ELABORACIÓ:

Es posen les verdures al vas amb l'oli i la sal i es tritura 6 segons/velocitat 4. Es reserva en un bol. 
Sense netejar el vas, preparem la base i s'hi afegeix l'oli, l'aigua i el greix de porc i es cou 1 minut i 30 segons/37º/velocitat 2. S'hi posa el llevat, la farina, la sal i el sucre i es programa 30 segons/velocitat 6. Es prescalfa el forn a uns 200º  aproximadament. Mentrestant, s'agafa la massa del vas i s'estén en un paper per anar al forn i amb les mans es fa la forma de la base tot premsant. 
Un cop la base està feta s'afegeixen les verdures pel cim. Es deixa reposar uns 15 minuts i tot seguit, es posa al forn uns 20 minuts més fins que quedi la massa cuita. Abans de treure del forn, es reparteix una llauna de tonyina pel cim en els últims minuts. Es pot treure i servir. 







Coca de recapte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada