diumenge, 15 de maig del 2016

BACALLÀ AMB SALSA D'AMETLLES

Per un dinar de diumenge diferent i sa, aquest és un bon plat acompanyat amb una bona amanida i amb un ou bullit. Amb 35 minuts tens aquest plat a taula i amb un vi turbio és un bon àpat de diumenge! Us recomano el vi turbio de la sirena ben fred.

INGREDIENTS (per a 2 persones):

- 3 cues de bacallà descongelats de la sirena i al punt de sal
- 100g de ceba
- 2 dents d'all
- 2 rametes de julivert
- 40g d'oli d'oliva
- 40g de vi blanc
- 20g d'ametlla torrada
- una llesca de pa
- oli per fregir el pa
- 200g d'aigua
- polsim de safrà
- 2 ous cuits
- unes quantes ametlles torrades per servir

ELABORACIÓ:

S'agafa una paella i s'hi posa oli amb els alls tallats a làmines, la llesca de pa i més tard s'hi tiren les ametlles picades per rossejar. Es seca amb paper de cuina per treure l'oli. Es posa al vas i es tritura 4 segons/velocitat 6 i es reserva.
Sense rentar el vas, s'hi posa la ceba tallada a quarts, el julivert i l'oli i es trosseja 4 segons/velocitat 5. Es baixen els ingredients de la paret i es programa 5 minuts/varoma/velocitat 1. S'incorpora el vi i es programa 2 minuts/varoma/velocitat 1 i sense cubilet. S'afegeix la reserva amb l'aigua, un polsim de safrà i una mica de sal segons el gust i segons el punt de sal del peix. Es col·loca les cues de bacallà al recipient varoma i es programa 14 minuts/varoma/velocitat 1.
Es posa la cua de bacallà al plat i es tira pel cim la salsa d'ametlles amb un ou dur per a cada un i unes quantes ametlles. L'ou el vaig fer en un cassó perquè no hi cabia al varoma.

Bacallà amb salsa d'ametlles torrades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada