INGREDIENTS:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghPWctanM39nM94lPsRGFP9sg8tKs99Fo4bcT0nYLzPsqAVvy07VDskJQPTFaHfDBabgZ8Q4prQ8rVC9UZK72Zir_QJae8KUeDZFlgquVAytUVk9MbA-4dL1Aj5Q8aGFnBVXZjZlw80g/s200/thermomix.jpg)
- 100g de sucre
- 2 ous
- 120ml de llet entera
- 65ml d'oli de girasol
- 30g d'anís dolç
- cullerada d'aigua d'azahar
- 25g de llevat de fleca fresc
- 460g de farina
- 1 taronja
- 1 llimona
- 1 ou per pintar pel cim la coca
- 4 cullerades de sucre i una mica d'aigua
- pinyons, ametlla trossejada,...
ELABORACIÓ:
Es posa el sucre al vas i es tritura 30 segons/velocitat 10.
S'afegeix la pell de la taronja i la llimona i es torna a triturar 30 segons/velocitat 7-10. Amb una espàtula es baixen els ingredients de la paret.
Tot seguit, s'afegeixen els ous, l'oli, la llet, l'anís, l'aigua d'azahar i el llevat fresc. Es mescla durant uns segons a velocitat 3. A continuació, es programa 2 minuts/37º/velocitat 2. S'incorpora la farina i es mescla uns segons a velocitat 6. Es programa 2 minuts/velocitat espiga per amassar-ho tot.
Es deixa reposar la massa uns 30 minuts al mateix vas fins que dobli el seu volum. Mentrestant, es precalenta el forn a 180º i es col·loca un recipient amb aigua per tal de formar humitat per no assecar la coca.
Es col·loca la massa a la plata i amb les mans s'estén fins a donar la forma de coca de Sant Joan. Es pinta pel cim amb un ou batut i s'hi posen les rodanxes de llimona i taronja en cru. Després, es prepara el sucre moll agafant un plat i posant 4 cullerades de sucre i molt poca aigua. Es banya la coca amb aquest sucre moll i pel cim s'hi posa pinyons, ametlla trossejada,... (el que un vulgui).
Es posa la plata al forn durant 30 minuts aproximadament i es deixa refredar abans de menjar.
![]() |
Coca de Sant Joan 2017 |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada