dijous, 29 de juny del 2017

COCA DESANT JOAN

Aquest any he tornat a fer la coca de Sant Joan i aquesta vegada sense crema i fruita confitada, soc del parer que s'ha de provar d'altres maneres per saber quina és la millor. Aquesta coca amb 1h i 30 minuts la tens apunt, queda tova uns quants dies i fa una olor tremenda quan l'acabes de cuinar.

INGREDIENTS:

- 100g de sucre
- 2 ous
- 120ml de llet entera
- 65ml d'oli de girasol
- 30g d'anís dolç
- cullerada d'aigua d'azahar
- 25g de llevat de fleca fresc
- 460g de farina
- 1 taronja
- 1 llimona
- 1 ou per pintar pel cim la coca
- 4 cullerades de sucre i una mica d'aigua
- pinyons, ametlla trossejada,...

ELABORACIÓ:

Es posa el sucre al vas i es tritura 30 segons/velocitat 10. 
S'afegeix la pell de la taronja i la llimona i es torna a triturar 30 segons/velocitat 7-10. Amb una espàtula es baixen els ingredients de la paret.
Tot seguit, s'afegeixen els ous, l'oli, la llet, l'anís, l'aigua d'azahar i el llevat fresc. Es mescla durant uns segons a velocitat 3. A continuació, es programa 2 minuts/37º/velocitat 2. S'incorpora la farina i es mescla uns segons a velocitat 6. Es programa 2 minuts/velocitat espiga per amassar-ho tot.
Es deixa reposar la massa uns 30 minuts al mateix vas fins que dobli el seu volum. Mentrestant, es precalenta el forn a 180º i es col·loca un recipient amb aigua per tal de formar humitat per no assecar la coca.
Es col·loca la massa a la plata i amb les mans s'estén fins a donar la forma de coca de Sant Joan. Es pinta pel cim amb un ou batut i s'hi posen les rodanxes de llimona i taronja en cru. Després, es prepara el sucre moll agafant un plat i posant 4 cullerades de sucre i molt poca aigua. Es banya la coca amb aquest sucre moll i pel cim s'hi posa pinyons, ametlla trossejada,... (el que un vulgui).
Es posa la plata al forn durant 30 minuts aproximadament i es deixa refredar abans de menjar.


Coca de Sant Joan 2017





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada