dijous, 29 de juny del 2017

AMANIDA DE COLORS AMB SALSA TARTARA

Un bon entrant per aquests dies de calor i pot servir per acompanyar un segon plat com arròs, pasta, etc. Té una presentació molt original i amb poc temps la tens apunt.

INGREDIENTS (4 persones):

Amanida
- 200g d'enciam iceberg
- 600ml d'aigua
- 3 pastanagues
- 2 ous durs
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba tendre
Salta tartara
- 250ml d'oli d'oliva suau
- 1 ou dur
- 20g de tàperes
- 20g de cogombrets en vinagre
- 20g de cebes en vinagre
- 1 ou
- un raig de suc de llimona
- sal

ELABORACIÓ:

Amanida
Per fer l'enciam, es posa l'aigua al vas i l'enciam a trossos i es tritura 6 segons/velocitat 4. Es cola al cistellet i es col·loca a la plata.
Per la pastanaga, es treu la pela i es talla a trossos i es posa al vas. Es tritura 4 segons/velocitat 5. Es posa al costat de l'enciam.
El pebrot i la ceba en el meu cas els vaig barrejar i ho vaig triturar tot durant 4 segons/velocitat 4 i ho volia una mica més petit i vaig programar 2 segons/velocitat 5. Es posa al costat de la pastanaga.
Per últim, triturem els ous durs durant 2 segons/velocitat 4. I es posa al costat del pebrot i ceba.

Salta tartara
Es pesa l'oli en un pot mesurador i es reserva. Es posa l'ou dur al vas i es trosseja 2 segons/velocitat 4. Es reserva. Tot seguit, es posen les tàperes, els cogombrets i les cebes al vas i es pica 3 segons/velocitat 5. Es reserva amb l'ou picat.
Es posa en el vas l'ou, el suc de llimona i la sal i es programa 1 minut i 30 segons/70º/velocitat 4. Imminentment, es programa 1 minut/velocitat 5 i es tira l'oli a poc a poc pel bocal sense treure el cubilet amb el temps indicat. Es baixa els ingredients amb l'espàtula.
Per últim, s'afegeix al vas tot allò trossejat reservat i es mescla 5 segons/velocitat 4. Es posa en un bol i es deixa refredar a la nevera fins a l'hora d'acompanyar amb l'amanida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada