dimarts, 20 de març del 2018

PASTÍS SACHER

Per una celebració d'aniversari vaig portar aquest pastís. Sabia que no defraudaria i així va ser i més si hi ha nens. Us animo a cuinar-lo!

INGREDIENTS:

Pel merengue:
- 6 clares d'ou
- 40g de sucre blanquilla
- un polsim de sal
Per la resta de la massa:
- 200g de xocolata fondant
- 120g de mantega sense sal
- 150g de sucre blanquilla
- 50ml de conyac
- 6 rovells d'ou
- 120g de farina de rebosteria
- 1 cullerada de llevat royal
- 400g de melmelada d'albercoc

Per la cobertura:
- 150g de xocolata fondant
- 50ml d'aigua
- 50g mantega sense sal
- parletes platejades de xocolata
ELABORACIÓ:
Es precalenta el forna a dalta i a baix a 180º. 
Es comença pel merengue. Es col·loca la papallona al vas i s'afegeixen les clares d'ou, el sucre i la sal i es programa 4 minuts/velocitat 4. Es reserva en un bol i es retira la papallona. 
Es fa la resta de la massa. Sense rentar el vas, es tritura la xocolata 15 segons/velocitat progressiva 5-10. S'afegeix la mantega i el sucre i es cou 4 minuts/37º/velocitat 2. Ha de quedar fos sinó programa una mica més de temps. Es programa velocitat 4 sense temps ni temperatura i s'afegeix el conyac i els rovells de l'ou pel bocal. Quan estigui integrat es para la velocitat. 
S'incorpora la farina i el llevat i es barreja 15 segons/velocitat 3 i amb l'espàtula s'acaba de barrejar. S'incorpora el merengue reservat a poc a poc i es mescla en compte i en la mateixa direcció per tal que quedi esponjós i integrat. Es posa la mescla en un motlle de 22 cm i es col·loca el forn durant 35 minuts a 180º. 
Per fer la cobertura, es renta el vas i tot seguit, es posa la xocolata en trossos i es tritura 15 segons/velocitat progressiva 5-10. S'afegeix l'aigua i es calenta 4 minuts/37º/velocitat 2. S'incorpora la mantega i es programa 4 minuts/37º/velocitat 2. Ha de quedar una mescla homogènia. 
Per muntar el pastís, es deixa refredar la massa i tot seguit, es parteix per la meitat i s'incorpora la meitat de la melmelada. Al cim, s'afegeix la melmelada restant. Després, i amb una reixa a sota el pastís, es tira la xocolata de cobertura, es posen les perletes i s'introdueix a la nevera per tal que qualli. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada