dilluns, 12 de gener del 2015

KRINGLE ESTONIA

INGREDIENTS:

- 125g de llet
- 25g de mel
- 30g de mantega
- Ratlladura de mitja llimona
- 1 rovell d'ou
- 15g de llevadura fresca
- 150g de farina "normal"
- 150g de farina d'espelta ecològica
- Una mica de sal
Per la crema: 50g de mantega a temperatura ambient, 3 cullerades de sucre, 2 cullerades de canela en pols, 50g de nous picades
Pel glacejat: 20g de clara i 50g de sucre glas

ELABORACIÓ:

En el vas s'hi posa la mel, la llet, la llevadura, la mantega, la ratlladura de llimona, el rovell d'ou i programa 4 min/37º/vel 2.  Tot seguit, s'afegeix la farina i una mica de sal i s'amassa 2 minuts/vel espiga amb el vas tancat. Es deixa reposar entre 1 i 2 hores en el mateix vas o en un bol per tal que pugi la massa. Mentrestant es fa la crema, es piquen les nous i s'hi afegeix la mantega, el sucre i la canela i es mescla 30 seg/vel 2 fins que quedi ben integrat. Es precalenta el forn a 200ª a dalt i a baix.
Un cop la massa hagi pujat, s'estén al marbre amb una mica de farina a sota i amb el porro s'estira creant un rectangle de 40x50 aproximadament. Al cim s'hi estén la crema fins que cobreixi tota la massa i s'enrotlla per la part més llarga. Un cop enrotllat, es talla per la meitat d'un extrem a l'altra però deixant dos dits de marge a un extrem. Es trena amb el tall cap a munt i s'ajunten els extrems per quedar la forma rodona. Es posa al forn a 180º durant 20 minuts aproximadament. Tot seguit, es fa el glacejat batent la clara d'ou i a poc a poc es va tirant el sucre glas i es va remenant fins que quedi una massa homogènia. Quan surti el Kringle del forn, es pinta amb el glacejat per tal de donar el toc brillant.

Kringle Estonia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada