dissabte, 12 de març del 2016

ARRÒS AMB CARBASSA I BAICON

M'encanten els arrossos amb la thermomix perquè la textura és perfecte i l'arròs queda molt ben cuit. Per això, vaig provant diferents maneres de cuinar l'arròs i encara no n'hi ha cap que m'hagi sortit malament. Aquest arròs és ideal per aquesta temporada ja que s'utilitza la carbassa com a segon ingredient més important.

INGREDIENTS (3-4 persones):

- 2 grans d'all
- 50g d'oli d'oliva
- 250g de carbassa tallada a daus
- 1 paquet i mig de baicon
- una mica de safrà
- 900g d'aigua
- 2 pastilles de brou de pollastre o de carn
- 300g d'arròs rodó
- 50g de formatge (barreja de diferents formatges)

ELABORACIÓ:

Es pelen els alls i es posen al vas i es tritura 5 segons/velocitat 5. Amb l'espàtula es baixen les restes dels alls de la paret i s'hi tira l'oli amb els daus de carbassa. Es programa 6 minuts/varoma/gir a l'esquerra/velocitat cullera. 
S'afegeix el safrà, l'aigua amb les pastilles de brou i es programa 10 minuts/100º/gir a l'esquerra/velocitat cullera. 
S'incorpora l'arròs pel bocal i es torna a programar 10 minuts/100º/gir a l'esquerra/velocitat cullera. 
Quan acabi, es tira el formatge ratllat i es programa 3 minuts/1001/gir a l'esquerra/velocitat cullera.
Mentrestant en una paella es rosseja el baicon i es posa amb paper de mans per tal que deixi anar l'oli.
Es posa la preparació del vas en una plata de vidre i al cim s'hi tiren les tires de baicon. Es deixa reposar 2 minuts i ja es pot servir.

Arròs amb carbassa i baicon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada