dijous, 10 de març del 2016

CREMA DE CARXOFA

Una crema diferent i de temporada. Per comprar les carxofes s'ha de tenir en compte que siguin dures i es poden guardar 1-2 dies com a màxim tot i que és millor fer-la el mateix dia.

INGREDIENTS:

- 6 carxofes grans
- 100g de ceba tendra
- 40g d'oli d'oliva
- 700g d'aigua
- 1 culleradeta de sal


ELABORACIÓ:

Es posa la ceba tallada a quarts i l'oli d'oliva i es tritura 4 segons/velocitat 5. Tot seguit, es programa 8 minuts/varoma/velocitat cullera.
Mentrestant, es treuen les fulles de les carxofes i ens quedem amb el cor. Les posem en un bol d'aigua amb un raig de llimona perquè no s'oxidin.
S'afegeix l'aigua, la sal i els cors de la carxofa al vas i es programa 25 minuts/varoma/velocitat 1.
Es deixa refredar una estona i es tritura durant 2 minuts/velocitat 5-10.

Crema de carxofa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada