dimarts, 29 de març del 2016

COCA DE LLIMONA

Aquesta coca la vaig fer pel grup de joves amb els quals treballo per tancar la setmana i començar així la setmana santa. És ràpida i crec que pot agradar a tothom sempre i quan la llimona agradi. És una coca de tota la vida només varia l'almívar que es vessa pel cim. Veureu que es va trencar una mica degut a treure-la quan encara estava calenta però tenia pressa per anar a treballar i per tant, s'havia de desemmotllar en aquell moment.

INGREDIENTS:

- 160g de farina sense gluten
- 1 sobre llevat royal
- 160g de sucre
- 160g de mantega (tipus pomada)
- 3 ous
- 2 llimones
- sucre glas

ELABORACIÓ:

Es ratlla la pell de les dues llimones tallant la part groga i posant-la al vas i programant uns segons a velocitat 5-10 fins que veieu que quedi esmicolada. Es reserva en un bol. 
Es fa el suc d'una llimona i també es reserva. 
Es posa el sucre amb els ous i es programa 4 minuts/37º/velocitat 3. Es deixa la mateixa velocitat i es va afegint la pell de les llimones, la mantega pomada (desfeta fins que quedi una textura de pomada), la farina i el llevat i s'acaba d'unir tot amb la espàtula. 
Es vessa la pasta en un motlle prèviament untat amb una mica d'oli o mantega i es posa al forn a 180º durant 30 minuts aproximadament. Mentrestant es prepara un almívar amb el suc de la llimona i el sucre glas per vessar pel cim de la coca un cop s'hagi refredat i si voleu poseu una mica més de sucre glas pel cim. 

Coca de llimona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada