diumenge, 4 de desembre del 2016

COCA DE POMA I CANYELLA

Cada vegada més ens agraden les postres amb un toc de canyella per a aquesta època. Aquesta coca és absolutament deliciosa i molt esponjada. Entra bé en qualsevol hora del dia. Van ser les postres ideals pel clàssic Barça-Madrid d'aquest dissabte a les 16:15h.

INGREDIENTS (per a 10 persones):

- 100g de mantega a temperatura ambient
- 40ml d'oli de girasol
- 250g de sucre morè
- 4 ous
- 1 polsim de sucre vainillat en pols
- 1 iogurt natural
- 300g de farina
- 2 cullerades de canyella en pols
- 1/2 sobre de llevat royal
- 1 poma vermella

ELABORACIÓ:

S'escalfa el forn a 180º i s'unta amb oli i un polsim de farina el motlle per tal que no s'enganxi la coca en treure-la.
Es posa la mantega i l'oli al vas i es programa velocitat 3 sense posar temps. Al cap de 2 minuts, es va afegint el sucre i la vainilla pel bocal. Sense parar la velocitat, es va afegint els ous un per un i cada un ha de quedar ben unit a la massa fins a tirar l'altre.
S'afegeix el iogurt i es programa 10 segons/velocitat 3.
Tot seguit, s'introdueix la farina, la canyella en pols i un pessic de sal i es programa 15 segons/velocitat 5-7. S'incorpora el llevat i es torna a remenar 3 segons/velocitat 3. Mentrestant, es pela la poma i es talla a daus petits. S'afegeix a la massa i es remena amb l'espàtula fins que quedi ben incorporada.
Es posa la massa al motlle i es forneja durant uns 40 minuts a 160º. Un cop cuita, es treu del forn i es deixa reposar uns 10 minuts i ja es pot desemmotllar. Abans de servir, es pot tirar una mica de sucre glacé pel cim.

Coca de poma i canyella



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada