diumenge, 4 de desembre del 2016

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

Dubtava que sortís tant bona, fins i tot, he recordat a la tradicional escudella i carn d'olla de casa els pares. És un plat complet per menjar aquests dies de fred i pluja.

INGREDIENTS (4 persones):

Per la pilota:
- 250g de carn picada barrejada
- 1 ou
- 1 all
- sal
- 50g de pa ratllat
- Julivert

Pel recipient varoma:
- 300g de patata
- 1 o 2 pastanagues
- 200g de col
- 150g de botifarra negre (embolicada amb film)
- 200g de cigrons cuits

Pel cistellet (segons el vostre gust):
- 1 cuixa de pollastre
- 2 ossos d'espinada
- 1 os de pernil
- 1 tall de peu de porc
- 1 tall de vedella

Pel vas:
- 1 porro
- 1 tros d'api
- 2 culleradetes de sal
- 1500-2000ml d'aigua
- 150g de pasta

ELABORACIÓ:

Primer es prepara la pilota. S'agafa un bol i s'hi posa la carn picada amb l'ou, l'all tallat petit, un polsim de sal, el pa ratllat i el julivert tallat petit. Es barreja amb les mans fins a quedar una bola consistent. Es fan boletes i es passen per farina. Es col·loquen a la safata varoma conjuntament amb els cigrons.
Segon es prepara el recipient varoma. Es pela la patata i es talla a daus grossos i es pela la pastanaga i es talla a trossos. Es posa tot al recipient conjuntament amb la col i la botifarra negre embolicada amb film.
Tercer es posen tots els ingredients al cistellet.


Quart i com a últim pas, es posa el porro i l'api tallat a trossos al vas amb la sal. Es col·loca el cistellet al seu lloc i s'hi vessa l'aigua, aproximadament uns dos litres, fins a 1cm al voltant del cistellet. Es tanca el vas i es col·loca el recipient i la safata varoma al cim. Es programa 60 minuts/varoma/velocitat cullera.
Un cop acabat, es treuen els ingredients del recipient i de la safata varoma en una plata. També, es treu el cistellet amb l'espàtula i es posen els ingredients a la plata. Es cola el caldo per retirar les verdures del vas i es posa 1/2 litre del caldo més 1l d'aigua al vas i es bull 7 minuts/100º/velocitat 1. Quan bulli, s'afegeix la pasta i es programa el temps indicat de la pasta, uns 10 minuts/100º/gir a l'esquerra/velocitat 1. Es serveix immediatament.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada