INGREDIENTS:
- 500g de mascarpone
- 6 ous M
- 130g de sucre
- 400g de sobaos pasiegos
- 50 ml de ron añejo
- 75ml de cafè soluble fred
- 200g de torró de xixona
- 4 fulles de gelatina
- cacao en pols
ELABORACIÓ:
Es fa el cafè i es deixa refredar a la nevera. Es posen les fulles de gelatina en remull en un bol una estona. Es separen els rovells de les clares i les clares es reserven a la nevera.
Es posa el sucre el vas i es polvoritza 15 segons/velocitat 5-10. Es retiren uns 15g d'aquest sucre i es reserva en un plat. S'afegeix el torró de xixona a trossos i es programa 10 segons/velocitat 4. Ha de quedar una massa compacta. S'afegeix els rovells d'ou i la gelatina escorreguda i es cou 5 minuts/37º/velocitat 3,5. Sobretot, la gelatina ha de quedar desfeta, sinó es torna a programar uns minuts més. Tot seguit, s'incorpora el mascarpone i es barreja 15 segons/velocitat 2. Es reserva en un bol.
Es neteja i se asseca el vas i es munten les clares. S'introdueixen les clares al vas amb una mica de sal i la papallona. Es programa 5 minuts/velocitat 3,5 fins que es munti. Quan veiem que comença a muntar-se, s'afegeix el sucre polvoritzat que s'ha reservat pel bocal. S'incorpora la clara muntada al bol amb la resta de massa i es barreja amb moviments seguits sense que baixi el volum de les clares. Es reserva a la nevera.
Per acabar, es realitza el muntatge del tiramisu en un motlle que es pugui desemmotllar quadrat o rectangular. Primer, es posa el ron añejo al cafè soluble. S'agafen els sobaos pasiegos i es parteixen per la meitat ja que són molt alts. Es fa una capa a la base del motlle i s'unten amb pinzell amb el cafè i el ron. Tot seguit, es posa una capa de crema d'uns 2cm de gruix. Es torna a posar una base de sobaos pasiegos, es pinten amb cafè i el ron i s'afegeix la crema restant. Es posa a la nevera fins el moment de servir.
A l'hora de servir, es tira cacao en pols pel cim.
Tiramisu de turró |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada