Per la base:
-
1 paquet de galeta (marca
hacendado)
![]() |
Pastís de formatge sense gluten i lactosa |
-
50g de mantega
-
50ml de llet sense lactosa
Pel pastís:
-
600g de formatge d’untar tipu
philadelphia (marca lactofree)
-
4 ous
-
2 clares d’ou
-
4 cullerades soperes de farina
d’arrós
-
400g de nata per muntar (marca
Kaiaku)
-
2 vasos de sucre
-
Un polsim de sal
-
Ratlladura d’una llimona
Per la cobertura:
-
Melmelada de maduixa o “sirope”
ELABORACIÓ:
Primer es fa la
base de galeta tot triturant-les i es posen en un vol. S’hi tira la mantega
desfeta i la llet i es va mesclant fins que quedi una pasta consistent. Es
col·loca en un motlle per anar al forn i es posa a la nevera. Tot seguit, es
mescla el formatge fins que quedi una crema blanda amb la batedora o a mà i es
va afegint el sucre, la sal, la farina i la ratlladura. Es va mesclant
constantment i després s’hi afegeix els ous, les clares muntades al punt de
neu. Per últim, s’afegeix la nata líquida. Quan hi hagi una mescla homogènia,
es posa al cim de la base de galeta. Es posa el motlle al forn durant 10 minuts
a 180 graus i llavors es baixa la temperatura a 170 o 160 graus durant 1h
aproximadament. Per saber si està cuita, s’agafa un bastonet i es va punxant la
massa. Quan estigui cuita, es deixa refredar i es treu del motlle. Per acabar,
es cobreix amb la melmelada de maduixa o a l’hora de servir s’hi posa una mica
de “sirope” de maduixa (o simplement res). Es deixa refredar durant 3-4h a la
nevera. Es recomana fer-la el dia anterior.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada