![]() |
Salsa per a calçots |
- 250g d'avellana torrada
- 250g d'ametlla torrada
- 1kg de tomata madur (300-400g escalivat)
- 7 nyores
- 3 cabeces d'alls
- oli, sal i vinagre
ELABORACIÓ:
Es col·loca en una font per anar al forn les tomates amb la cabeça d'alls. Es posa una olla amb aigua bullint i s'hi tiren les nyores (s'hi posa algun estri per tal que les nyores quedin totalment cobertes d'aigua) durant 25 minuts. Mentrestant, s'agafa la grana i es treu la pell en el cas que en porti. S'agafa l'ametlla i es passa per la picadora, igualment amb les avellanes, i es posen en plats diferents. Un cop les nyores estiguin escaldades, es passen per aigua i es treu la carn de dins i es posa en un plat. Quan les tomates i les cabeces d'alls estiguin escaldats, es treu la pela i es passa tot pel minipimer conjuntament amb la carn de les nyores. Es posa en un bol i es va muntant la salsa. S'agafa un altre bol o taper i s'hi posa una cullerada de salsa, una d'ametlla, una d'avellana, una mica de sal, oli i vinagre i es va triturant amb el minipimer. Així successivament fins que quedi una massa consistent però que es pugui xucar bé els calçots. Si la salsa queda massa consistent, es pot tirar una mica d'aigua que ha sobrat de la nyora. També, s'hi s'ha de fer molta salsa, la tomata enlloc de posar-la al forn es pot posar al microones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada