Per la galeta:
- 250g de galeta María
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicAwgijsYlglao8l8wvmpmbG4X4z64B9pKvSOsewsrYQGV6m-i39D1dFL0Yo9KUtBSBvHo-pG_GphqeFFnO9OpUr3_XthGaodlvKpaUpqyVUYvsm7PboEdFoIxzeyox7KsF9PcgRX6LQ/s200/thermomix.jpg)
Per la mousse de llimona:
- 6 fulles grans de gelatina
- 150g de sucre
- les tires de pell d'una llimona (només la part groga)
- 250g de nata
- 80g de suc de llimona
- 3 ous (rovells i clares per separat)
- un polsim de sal
- 4 cullerades de melmelada d'albercoc
- 4 gotes de llimona
- Caramel líquid
ELABORACIÓ:
S'agafa un bol amb una mica d'aigua freda i s'hi posen les fulles de gelatina durant uns 5 minuts. Després, s'escorren amb la mà i es reserva. S'agafa el vas i es polvoritza el sucre i la pell de la llimona durant 30 segons/velocitat 5-10 progressivament. Es reserva en un plat. Es neteja el vas. Es col·loca la papallona i s'afegeix la nata i es programa velocitat 3,5 fins que veieu que està muntada. Es retira la nata del vas i es reserva en un plat a la nevera. Es torna a netejar el vas i la papallona. S'agafa el vas i s'hi posen les galetes amb la mantega i es programa 2 minuts/37º/velocitat 4. Amb aquesta mescla es cobreix el motlle rodó de silicona i es premsa una mica amb la mà. Es reserva a la nevera. Es neteja altra vegada el vas. Mentrestant, s'exprimeix la llimona i es posa en un bol al microones fins que quedi calent i tot seguit s'hi afegeix la gelatina i es remena fins que quedi dissolta i es reserva. Es torna a agafar el vas i s'hi posa la papallona i s'hi posa el sucre aromatitzat amb la llimona i els rovells dels ous. Es programa 5 minuts/80º/velocitat 3,5. S'incorpora el bol del suc de llimona amb la gelatina i es mescla 10 segons/velocitat 3,5. Es retira en un bol gran i es reserva. Es torna a netejar el vas i la papallona. En el vas amb la papallona s'hi posen les clares dels 3 ous, la sal i unes gotes de suc de llimona i es programa 5 minuts/velocitat 3,5 fins que quedin al punt de neu. Mentrestant, es mescla la crema dels rovells amb la nata muntada i després, s'afegeix les clares muntades al punt de neu en dos parts. Es va remenant en el mateix sentit fins que quedi una massa cremosa i sense grumolls. Es posa la massa al cim de les galetes i es deixa al frigorífic com a mínim 4 hores. Passades les 4 hores com a mínim, s'agafa un bol i s'hi afegeix les 4 cullerades de melmelada més 4 gotes de llimona i es desfà al microones. S'hi queda algun grumoll es treu i es vessa al cim del pastís fins que quedi ben cobert. Es torna a posar a la nevera com a mínim 2 hores i abans de servir, es posa una mica de caramel pel cim per decorar.
![]() |
Pastís de mousse de llimona |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada