INGREDIENTS (4-5 persones):
- 1l d'aigua
- 300g d'arròs salvatge o arròs basmati com el meu cas
- 100g de carbassó
- 300g de verdures trossejades (pastanaga i pebrot)
Es pot posar qualsevol verdura que es pugui menjar cruda
- Fulles de julivert
- pebre
- 40g de vinagre balsàmic
- 50g d'oli d'oliva
- sal
- 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
ELABORACIÓ:
Primer, es posa l'arròs al cistell i l'aigua al vas i es cou 20 minuts/varoma/velocitat 1. Es treu l'arròs i es passa per aigua per tal que no s'enganxi, s'escorre i es posa en un bol.
Segon, es posen els pèsols al recipient varoma i el carbassó tallat a daus petits a la safata varoma. Es posa al cim del vas i si hi ha poc aigua s'afegeix una mica més al vas. Es programa 10 minuts/varoma/velocitat 1. Si afegiu aigua, aquesta s'ha d'escalfar i potser haureu de programar una mica més per tal que es facin aquestes verdures. S'aboquen aquestes verdures al bol i es barreja amb l'arròs.
Tercer, es posen al vas la pastanaga i la pastanaga tallada a trossos grans, el julivert, una cullerada de sal, el vinagre, l'oli i el pebre i es tritura 4 segons/velocitat 5. S'afegeix la tonyina escorregut i esmiculat i es barreja 20 segons/gir esquerra/velocitat 2. S'incorpora al vas i es barreja.
Es pot menjar tebi o fred. Jo el vaig posar a la nevera 3h. En cas que agradi amb més vinagre, al plat es posa segons el gust.
![]() |
Amanida d'arròs salvatge |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada