diumenge, 19 de juny del 2016

PASTÍS DE FORMATGE I CREMA PASTELERA

Pastís ideal per celebrar un aniversari i posar les típiques espelmes. És fàcil de fer i el dia abans s'hauria de començar a cuinar per tal que estigui a la nevera unes 24h. A més, queda molt ben presentat i sembla tret d'una pastisseria.

INGREDIENTS:

Per la base:
- 300g de galetes Maria
- 50g de mantega
- un polsim de llet

Per la primera capa:
- 300ml de llet
- 200ml de nata
- 2 ous
- 100g de sucre
- 50g de maizena
- 1 cullerada de sucre de vainilla

Per la segona capa:
- 300ml de nata
- 250g de formatge tipus philadelphia
- 80g de mel
- 2 rovells d'ou
- 3 fulles de gelatina

Per la decoració:
- Canyella mòlta
- 6 nous
- 2 branques de canyella

ELABORACIÓ:

Per la base de galetes, es posen les galetes al vas i es tritura 8 segons/velocitat 7. Es posa la galeta triturada en un bol i es desfà la mantega i es tira a la galeta amb un polsim de llet. S'ajunta amb les mans i es fa com una mena de pilota compacta. Es tira més llet si és necessari per tal que quedi compacta. S'agafa la massa de galeta i s'estén a la plata rodona i es posa a la nevera.
Per la primera capa, es posen tots els ingredients al vas i es programa 7 minuts/90º/velocitat 4. Es vessa al cim de la galeta i es posa a la nevera. Es deixa quallar unes 2h com a mínim.
Per la segona capa, es posa la gelatina amb aigua fins que quedi tova, es deshidrati. S'agafen la resta d'ingredients i es posa al vas i es programa 8 minuts/90º/velocitat 4. S'afegeix la gelatina i es barreja 30 segons/velocitat 4. Es vessa al cim de la primera capa i es deixa reposar a la nevera fins que qualli (millor deixar-la una nit).
En el moment de servir, es tira canyella en pols pel cim i es decora amb les nous i 2 branquetes de canyella al mig. Es serveix fred.


Pastís de formatge i crema pastelera 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada