dimarts, 28 de juny del 2016

COCA DE SANT JOAN AMB LLARDONS

Vaig una mica tard..., però us pot servir per l'any vinent. És una coca de Sant Joan ràpida i diferent que la típica amb crema i fruita escarxada, ara bé, us han d'agradar els llardons. S'ha de dir que no es noten molt. Aquest any vaig optar per aquesta coca perquè marxava tot el dia a fora i amb el sol no volia que la crema es fes malbé.

INGREDIENTS (per a 2 coques):

- 100ml d'aigua
- 100ml de llet
- 200g de mantega de porc
- 25g de llevat premsat
- 400g de farina
- una culleradeta de sal
- 200g de llardons
- pinyons
- sucre al gust

ELABORACIÓ:

Es posen els llardons al vas i es tritura 10 segons/velocitat 5. Es reserven en un bol. Es preescalfa el forn a 200º.
Sense rentar el vas, es posa l'aigua, la llet i la mantega i es desfà durant 1 minut/37º/velocitat 2,5. S'afegeix el llevat, la farina i la sal i es programa 1 minut/velocitat espiga. S'incorpora la meitat dels llardons i es barreja 15 segons/velocitat espiga.
Es divideix la massa en dos i s'estén en cada una en un paper per anar al forn. S'allisa amb les mans fins a deixar-la molt fina i a la mida de la safata del forn. Es deixa reposar uns 30 minuts.
Es posen pel cim la resta dels llardons i els pinyons amb sucre i es prem amb la mà per tal que els ingredients s'enganxin a la massa.
Es posa cada plata al forn durant uns 10 minuts a 200º.

Suggeriments: La propera vegada hi posaré una mica de gra de matafaluga triturat per donar una mica de gust d'anís a dins la massa.




Coca de Sant Joan de llardons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada