dissabte, 5 de novembre del 2016

CODONYAT

Ara és la temporada del codony i aquest any m'he decidit a cuinar-lo. El codonyat és molt bo per acompanyar amb formatges i nous. Es pot utilitzar per un pica-pica o per esmorzar/berenar amb una torradeta. Sempre és més sa,natural i bo si el cuinem nosaltres que els del super. 

INGREDIENTS:

- 650g de codony sense pell i cor (1kg de codony)
- 350g de sucre morè
- 250g de sucre blanc
- 1/2 llimona sense pell blanca


ELABORACIÓ:

Es treu la pell i el cor del codony i es posen els talls al vas. S'hi afegeixen els talls de llimona, el sucre morè i el sucre blanc. Es tritura 20 segons/velocitat 5. Es remena amb l'espàtula i es torna a programar un segons a velocitat 5 fins que veieu que queda força triturat i un massa compacta. Es programa 30 minuts/100º/velocitat 4. Tot seguit, es programa 10 minuts/varoma/velocitat 4 i es treu el tap i es posa el cistell per tal que no esquitxi. Es treu la massa del vas i es posa en unes plates i es deixa refredar. 

Codonyat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada