- 2 pomes golden grans
- 3 cullerades de sucre morè
- 80g de nous
- 6 làmines de pasta filo
- canyella
- 30g de mantega
- ametlla trossejada
- sucre glas
ELABORACIÓ:
Es posen les nous al vas i es tritura 4 segons/velocitat 5. Es posen les nous en un bol. Tot seguit, s'afegeixen les pomes a quarts sense pell i cor. Es tritura 3 segons/velocitat 5 i s'introdueix al bol amb les nous. S'hi tiren les 3 cullerades de sucre morè i una mica de canyella segons el gust de cada un.
Després, es desfà la mantega al microones i s'estén una làmina de pasta de full al marbre i s'unta amb mantega utilitzant un pinzell per cuinar. Es posa una altra làmina al cim d'aquesta i es torna a untar amb mantega. S'afegeix un terç de la massa del bol al mig i es fa una tira horitzontal que vagi de punta a punta. Es doblega a la meitat i s'enrotlla com si fos un braç de gitano tot donat forma de caneló. Es col·loca en espiral al mig de motlle rodó de 20cm i els costats de la làmina que quedin amunt perquè quedi més ben presentat. Es torna a fer el mateix dos vegades més i es va ajuntant a l'espiral que hi ha al motlle mantenint la forma. S'unta tota la flor amb mantega i es tira pel cim l'ametlla trossejada.
S'encén el forn a 190º i quan estigui calent a dalt i a baix es col·loca el motlle durant 30 minuts aproximadament. Es deixa refredar i es tira sucre glas pel cim. També, queda com una ensaïmada.
![]() |
Strudel de poma |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada