dissabte, 8 de juliol del 2017

PASTÍS DE POLLASTRE I CARABASSÓ AL VAPOR

Un pastís diferent dels típics de carabassó o verdures per aquests dies de calor. Es pot menjar calent, tebi o fred. És molt sa i fàcil de cuinar. Es pot acompanyar d'una bona amanida perquè és força consistent.

INGREDIENTS (4 persones):

- 600g de carabassó
- sal
- pebre
- all en pols
- oli d'oliva
- 3 dents d'all
- julivert
- 500g de pit de pollastre
- 1 ou
- 100ml de llet
- 50g de formatge philadelphia o questio
- 700ml d'aigua

ELABORACIÓ:

Es talla el carabassó a rodanxes i es posa en un bol. S'hi posa sal, pebre, all en pols i una mica d'oli d'oliva i es remou. S'agafa un motlle d'alumini d'un sol ús i s'hi fan petits forats amb el ganivet al fons.
Es posen els alls i el julivert al vas i es tritura 5 segons/velocitat 5. Es baixen els ingredients del vas amb l'espàtula. S'afegeix el pollastre a talls i es programa 5 segons/velocitat 5. S'incorpora l'ou, la llet, el formatge, sal, pebre i es programa 10 segons/velocitat 10. Queda una massa consistent. Es va posant una capa de carabassó en rodanxes i una de massa fins que s'acabi la massa. Es va premsant per tal que quedi compacta. Al cim ha de quedar una capa de carabassó. Es tapa el motlle d'alumini i es col·loca en la safata varoma amb un tros de paper de plata al cim per tal que no entri l'aigua del vapor.
Es neteja el vas i s'hi posa l'aigua. Es col·loca la safata varoma i es programa 45 minuts/varoma/velocitat 3. Es deixa refredar.


Pastís de pollastre i carabassó




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada