Aquest pastís és ideal per l'estiu perquè es pot deixar cuinat el dia abans i posar-lo a la nevera. Es pot acompanyar d'una bona amanida.
INGREDIENTS:
- 600g de patata
- 300ml de llet
- 1 culleradeta de sal
- 15ml d'oli d'oliva
- 15g de mantega
- pebre
- nou moscada
- 70g de ceba
- 3 ous
- 8 palets de cranc
- 50g de tomàquet fregit
- 15 olives verdes amb anxova
- 1 pebrot escalivat petit
- 100g de tonyina en llauna
Per decorar: maionesa (opcional), salsa rosa (opcional), olives verdes, anxoves,...
ELABORACIÓ:
S'envolten els ous amb film i es posen al varoma. Es reserva. Es col·loca la papallona al vas i s'hi posen les patates sense la pela i a trossos, la llet i la sal i al cim al varoma. Es programa 25 minuts/100º/velocitat 2. Es treuen els ous, s'hi tira aigua i es pelen.
S'afegeix al puré de patata, l'oli, la mantega, el pebre i la nou moscada i es barreja 10 segons/velocitat 3. Es posa paper de film al cim del marbre i s'estén el puré de patata d'un gruix d'un centímetre aproximadament i de forma rectangular. Es deixa refredar.
Mentrestant, i sense rentar el vas, es posa la ceba al vas a trossos i es pica 2 segons/velocitat 5. Es baixen les restes de la paret. S'afegeix els palets de cranc, les olives, els ous, el tomàquet, la tonyina i el pebrot escalivat. Es pica 5 segons/velocitat 4. Es posa la barreja al cim del puré de patata i es va enrotllant ajudant-nos amb el film. Es cobreix amb una capa fina de maionesa i s'adorna segons els ingredients previstos. En aquest cas no hi vaig posar maionesa, però la propera vegada en posaré una mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada