dijous, 2 de juliol del 2015

PASTÍS FRED D'ARRÒS AMB FORMATGE, PERNIL DOLÇ I XAMPINYONS

INGREDIENTS (8 persones):

- 750g d'arròs
- Mantega
- 1 ceba grossa
- 1 pot i mig de tomata natural triturada
- Vi blanc
- Pernil dolç
- Formatge ratllat elemental
- 1 pot de xampinyons laminats
- Oli
- Sal

Per a la salsa rosa:
- 1 ou
- 1 all
- oli
- sal
- vinagre
- Ketchup

ELABORACIÓ:

S'agafa l'olla, s'hi posa aigua fins que bulli i tot seguit s'hi tira l'arròs amb una mica de sal durant 10 minuts. En acabat s'escorre amb aigua i es deixa refredar. Mentrestant, s'agafa una paella s'hi posa una mica de mantega i oli i es rosseja la ceba tallada a talls petits. També s'hi posa una mica de sal. Quan estigui rosa s'hi posa la tomata i es deixa coure a foc lent. Si cal s'hi va posant una mica d'aigua, sal i s'hi pot posar un raig de vi blanc. Abans d'estar cuit s'hi tiren els xampinyons laminats i es para el foc quan la tomata quedi d'un color taronjós/vermellós. Tot seguit, s'hi posa el pernil dolç (tallat prèviament a talls fins) i el formatge ratllat. Es remena i ha de quedar una mescla consistent. S'agafa un motlle rodó amb forat al mig i s'hi posa una capa d'arròs, una capa del preparat anterior, una altra capa d'arròs, una del preparat i per últim, una altra capa d'arròs. Cada vegada que es faci la capa d'arròs s'ha de premsar amb la forquilla per tal que agafi. Es deixa refredar a la nevera. Per això és millor fer-ho el dia abans perquè és bo fresc. Per fer la maionesa, s'agafa un pot de mesura i s'hi tira un all sense la pela , un polsim de sal i un ou amb 4 dits d'oli i un raig de vinagre (segons el gust). S'agafa el minipimer i es posa tocant el cul del pot a velocitat 7 més o menys i sense deixar de parar fins que veiem que comença a agafar. Després es pot anar afegint oli (segons la quantitat que en volem). Es deixa refredar una estona. Abans de servir es desemmotlla  el pastís i es posa en una plata i es pinta tot el pastís amb la maionesa i la que sobri es posa en un bol per deixar al cim de la taula per aquells que en vulguin més. Al cim i per adornar, en aquest cas, vaig posar olives tallades per la meitat i anxoves.

Pastís d'arròs fred de formatge, pernil dolç i xampinyons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada