![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir92NdZx9Q9iVnTPJHblSPaRysqLgpUySiE1algn9sQ8edA-b6YaDjU_TO6LwfQ7m8cwHtSTBzoZ5RJw5CqhCN7HiNl1Si8fFAH_5wecuwNvaZ9tDg8aeJ1PWJDMDnkfzRECfDbzp30g/s200/thermomix.jpg)
- 200g de sucre
- 50ml d'aigua
- 3 clares d'ou
- 3 gotes de suc de llimona
- 250ml de nata per muntar
- 50g de formatge philadelphia
- 350g de codony
ELABORACIÓ:
Es posa al vas el sucre i l'aigua i es calenta 10 minuts/varoma/velocitat 2 i sense posar el cubilet. Es retira l'almíver i es reserva en un bol.
Sense rentar el vas, es posa la papallona a les ganivetes i s'incorpora les clares d'ou i el suc de la llimona i es programa 3 minuts/velocitat 3,5. Tot seguit, es programa 5 minuts/velocitat 3,5 i es va incorporant l'almívar pel bocal. Es retira aquest merenga en un bol i a la nevera. Es renta tot el vas.
S'incorpora altra vegada la papallona i s'afegeix la nata i el formatge i es programa velocitat 3,5 fins que es munti. Aneu en compte que no se us passi perquè quedarà una pasta mantegosa. Es posa en un bol i es deixa a la nevera.
Es posa 200g de codony al vas i es tritura 5 segons/velocitat 2,5 (si veieu que no queda ben desfet deixeu uns quants segons més). Es torna a col·locar la papallona i es tira la merenga i es barreja 5 segons/velocitat 2,5. S'afegeix la nata muntada i es torna a barrejar 5 segons/velocitat 2,5. S'aboca la barreja en un motlle rectangle de silicona. S'anivella la superfície amb l'espàtula i es col·loca la resta de codony a daus petits. Es posa al congelador com a mínim 10h.
Es pot servir amb fruits secs o formatge manxec però jo ho he fet sense res i ho he acompanyat amb unes galetes.
![]() |
Semifred de codony |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada