INGREDIENTS:
Pel flam de bacallà:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGv-7nxiRLz7FoG3a_UsxCLf_R6GDtj0ustKPC_dhttxeaAHmYnOcrgUw6p4jMNKRHuvwx0uoxmwiqbdtI056QDHzB9z_ioortNQySFkwgOheNQaWuCWaeC1IL2cCDEueJMAbMtWYteg/s200/thermomix.jpg)
- 3 ous
- un polsim de sal
- 80ml de llet evaporada
- 25g de mantega i una mica més per untar el motlle
- 30g de farina
- un polsim de pebre de cayena
- 1 branca de julivert fresc
- 1/2 dent d'all
- 400ml de llet
- 500ml d'aigua (pel vapor)
Per la salsa:
- 3 dents d'all
- 60ml d'oli d'oliva
- 300g de pebrots del piquillo en tires i escorreguts
ELABORACIÓ:
Es posa el bacallà, els ous, la sal i la llet evaporada i es programa 20 segons/velocitat 10. Es reserva en un bol.
Es posa la mantega al vas i es cou 1 minut/100º/velocitat 1. S'afegeix la farina i es programa 1 minut/100º/velocitat 2. S'incorpora la cayena, el julivert, l'all i la llet i es mescla 20 segons/velocitat 6. Tot seguit, es programa 8 minuts/100º/velocitat 4.
S'afegeix la mescla del bacallà al vas i es mescla 10 segons/velocitat 3.
S'agafa un motlle d'alumini d'1l de capacitat i s'unta amb mantega. S'introdueix la mescla i es tapa amb el cartró en què ve el motlle i es col·loca al recipient varoma. Es tapa tot el recipient amb paper d'alumini abans de tapar el recipient varoma. Es col·loca al cim del vas prèviament netejat i amb l'aigua pel vapor.
Es programa 30 minuts/varoma/velocitat 1.
Un cop passat el temps, es deixa reposar en el mateix recipient. Es torna a netejar el vas per la salsa.
Es posa els alls al vas amb l'oli i es trosseja 4 segons/velocitat 5. Es baixa els alls de la paret del vas amb l'espàtula i es sofregeix 5 minuts/varoma/velocitat 2/gir esquerra. S'incorpora els pebrots del piquillo tallats a tires i es sofregeix 7 minuts/varoma/velocitat cullera/gir esquerra.
Es posa el flam amb un plat o plata (ha de ser tebi per tal que surti bé) i es tira la salsa de pebrots pel cim.
![]() |
Flam de bacallà amb pebrots del piquillo |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada